Ученикът от 3″в“ клас Димитър Александров Пенев отново завоюва първо място и златен медал в училищния кръг на Националното състезание по правопис на английски език! Браво, Митко! Пожелаваме ти успех и на следващото ниво!
„Учениците от 3″в“ клас отбелязаха 21.02. – Международния ден на майчиния език с рецитиране на стихотворения и изпълнение на песни на майчин език. По темата беше изготвено интересно табло.“
 
 Ден на Християнското семейство
Седянка по случай Деня на Християнското семейство в Основно училище „Кочо Честименски“ гр. Пловдив.
Подготвено от децата от Подготвителна група в училище и техните учители г-жа Николова и г-жа Балабурова.
Целта на седянката бе да се научи младото поколение на традициите останали и до сега, но все по рядко виждани и да подчитат и уважават възрастните хора!
Топлината и уюта на българския дом в миналото беше представен с весели песни, закачливи хора, гатанки, надпявания и надигравания от децата. Голям интерес предизвика интерактивният под, който се превърна в бистри река, показа се как хората са ходели да перат чергите . След усилната селскостопанска работа и прибирането на реколтата, е идвал сезона на вечеринките и седенките, на които сред смях и закачки младите хора са осъмвали. Тези седенки са се организирали край огнището в някой дом, в семейството на някой от момците или момите.
 
 

Вълнуваща бе срещата на учениците от 3 “б” клас с неврохирурга проф. д-р Христо Желязков, който представи пред тях своята професия. Впечатлени от презентацията на професора любознателните третокласници задаваха въпроси, които събудиха интерес у тях. Учениците осъзнаха, че професията на лекаря е много важна, отговорна и необходима за здравето и живота на хората. Някои от тях си пожелаха като пораснат да станат лекари, с огромното желание да помагат на хората.

В „Зала България“ в ОУ „Кочо Честеменски“ ??
 
Уважаеми родители,
Уведомяваме Ви, че на територията на област Пловдив ще се извършат функционални тестове с реално задействане във връзка с Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението  на 17.11.2023 г. за времето от 11:00 ч. до 11:30 ч. чрез задействане на сирените на територията на град Пловдив и общинските центрове от областта, като ще бъдат излъчени гласови съобщения за техническа проверка и звукови сигнали.
 
 

На вниманието на родителите на учениците от Подготвителна група за учебната 2022/2023г.

Уважаеми родители,

Каним Ви на родителска среща на 12.09.2022г. /понеделник/ от 18.00 часа  в сградата на ОУ „ Кочо Честеменски“, Пловдив, намираща се на бул. „Свобода“ № 26. (за учениците, приети в ПГ за учебната 2022/2023г.)

22.09.2022г. /четвъртък/ за неприсъствен и неучебен ден за всички ученици от I-VII клас, деца от Подготвителна група, учители и служители от ОУ „Кочо Честеменски“,гр. Пловдив във връзка с честване на 22 септември- Ден на Независимостта на България.

Учебните занятия ще продължат на 23.09.2022г. от 08.00 часа.