Информационна кампания „Безопасно на пътя с електрически скутер“
От 13.112023 г. стартира информационна кампания „Безопасно на пътя с електрически скутер“ организирана от ГД „Национална полиция“ – МВР, Асоциация на българските застрахователи (АБЗ) и Гаранционен фонд (ГФ).Кампанията цели, чрез предоставяне на практическа информация и съвети, да се повиши информираността по темата и да се стимулира културата на отговорност сред ползвателите на този вид превозни средства, които най-често са млади хора. В кампанията се акцентира върху 10 основни правила за безопасност при управление на електрически скутер.
Разработени са информационни материали –  брошура “ 10 правила за безопасност“, презентация и видео.
Учителите в ОУ“Кочо Честеменски“  са запознали учениците с кампанията и изпратените материали.
 
 
Полезни връзки:
https://www.sars.gov.bg/ – Държавна агенция „Безопасност на движението по пътя“
https://web.mon.bg/bg/30 – Министерство на образованието и науката – материали за безопасност на движение на пътищата
 

Секторна стратегия за БДП – МОН 2021-2030

Система от мерки свързани с обучението и възпитанието по БДП – МОН

План за действие за БДП на МОН

Концепция за обучение по БДП

Представяме на Вашето внимание кратка презентация на тема  „Остани жив! Пази живота!“, с която искаме да Ви припомним, че животът и здравето на децата в колата и на пътя са най-важни! Презентацията е посветена на европейския ден без загинали на пътя – 20 септември 2023 година.

Ден без загинали на пътя – ПРЕЗЕНТАЦИЯ

 

Практически препоръки за учебната 2021/2022 година – за родители

Практически препоръки за учебната 2021/2022 година – за водачи

 

Представяме на Вашето внимание кратка презентация на тема „Пази семейството си на пътя!“, с която искаме да Ви припомним, че животът и здравето на децата в колата и на пътя са най-важни! Презентацията е посветена на европейския ден без загинали на пътя – 26 септември 2019 година.

Пази семейството си на пътя!


Поради поетапното разхлабване на извънредното положение в Р България, училищната комисия по БДП изготви презентация, с която да припомни на учениците основни и важни правила при придвижването им като пешеходци. Предлагаме Ви и кратко видео на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, в което са представени кратки съвети за придвижване с електрически тротинетки.

Презентация

04.05.2020